Speltakken onderhoud

Speltakken

Scouting is voor groot en klein, Kom vrijblijvend 3 keer meedoen bij onze groep en kijk of je het leuk vindt. Klik hier!

Bevers

(jongens en meisjes gemengd van 5 t/m 7 jaar)

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter, Keet en Fleur Kleur.

Wij draaien iedere zaterdagochtend van 10.30 uur tot 12.30 uur.

Shanti-Horde

(Meisjes 7 t/m 11 jaar)

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen Shanti-horde en speel mee in de jungle!

De welpen van de Shanti-horde spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De shanti’s identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Akela, Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen

Wij draaien iedere zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Welpen

(jongens 7 t/m 11 jaar)

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Akela, Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen.

Wij draaien iedere zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Gidsen

(Meiden 11 t/m 15 jaar)

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar? Vind je het leuk om meer zelfstandigheid te krijgen, en technieken te leren om vuur te maken, een tocht te lopen, te knopen met touw?

Dan zijn de Scouts misschien iets voor jou!

Gidsen zijn meisjes in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar. Zij zijn in staat om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor een groot aantal zaken. Op een zomerkamp ben je met je eigen groepje (wij noemen dat een Ronde) en zet je zelf een tent op, bouw je met hout en touw een keuken, en moet je zelf iedere avond koken. Tochttechnieken zijn belangrijk, en je wordt wegwijs gemaakt met een ouderwets kompas, en met nieuwe GPS’en.

Wij draaien iedere zaterdagochtend van 10.30 uur tot 13.00 uur.

Verkenners

(Jongens 11 t/m 15 jaar)

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word dan lid van onze groep en beleef uitdagende avonturen bij de verkenners! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De jongens van 11 tot en met 15 jaar heten ‘verkenners’. Verkenners zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Bij de verkenners werken ze in een “patrouille”, een kleine groep van ongeveer 7 kids waarmee zij zichzelf en andere ontwikkelen.

Wij draaien iedere zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Rowans en Sherpa’s (Explorers)

(Jongens en meiden gemengd 15 t/m 18 jaar)

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar? Vind je het leuk om je grenzen te verkennen en te verleggen?! Dan zijn de Explorers misschien iets voor jou!

Explorers zijn jongens (Rowans) en meisjes (Sherpa’s) in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar, die gezamenlijk hun opkomsten organiseren. Zij zijn volledig zelfstandig en hebben begeleiding die hen helpt om te organiseren en verder te kijken dan bij de verkenners en gidsen nodig is.

Een zomerkamp wordt zelf vorm gegeven, en er wordt nagedacht over budgetten, programma’s, koken, etc.

Explorers zijn bijna volwassen, en de programma’s zijn in lijn met wat zij aankunnen en sluit aan bij de interessegebieden die bij de leeftijd horen.

De opkomsten zijn op vrijdagavond, en Rowans en Sherpa’s draaien gemengd in één groep. Iedere week is een ander groepje van 2 a 3 personen verantwoordelijk voor het maken van een programma waar iedereen aan mee kan doen, en op dezelfde manier worden er 4 weekenden per jaar georganiseerd.

Wij draaien op vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur.

Pivoos (Roverscouts)

(Jongens en meiden gemengd 18 t/m 22 jaar)

Ben jij tussen de 18 en 22 jaar?
Je bent oud genoeg om zonder leiding de opkomsten bij te wonen. Je regelt zelf wat je gaat ondernemen op een vrijdagavond, en je plant zelf een weekend en een zomerkamp. Je gaat uitdagingen aan die bij je leeftijd passen en probeert de groep te motiveren en uit te dagen.

Niets is te gek. Een zomerkamp naar Scandinavie? Zwitserland? Tjechie?
Alles ligt binnen de mogelijkheden, je moet het alleen wel zelf regelen.

Misschien vind je het ook leuk om leiding te zijn voor een ander speltak, en de kinderen mee te begeleiden naar het volwassen worden en ontdekken van de wereld!

Wij draaien iedere vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur.

Ramstam

(Heren en dames vanaf 22 jaar)

Ben je geen jeugdlid meer, maar wil je wel betrokken blijven bij de groep? Dan is de Ramstam misschien iets voor jou!

De Ramstam komt geregeld bij elkaar op een vrijdagavond, om gezellig samen te zijn, maar vooral ook om betrokken te zijn bij de scoutingvereniging.

Enkele keren per jaar worden er activiteiten georganiseerd waar iedereen aan deel kan nemen. Verder neemt de Ramstam verantwoordelijkheid om enkele keren per jaar iets voor de gehele vereniging te organiseren. Denk aan opening speljaar, kerstviering, of een barbecue.

De Ramstam bestaat grotendeels uit oud-leden van de groep. Zij dragen de vereniging een warm hart toe, en ondersteunen wanneer nodig.

Omdat velen in het verleden zelf leiding zijn geweest, kunnen zij met hun kennis en expertise, nieuwe leiding helpen te verbeteren en te ondersteunen bij het organiseren van bijvoorbeeld een zomerkamp.

Wij draaien iedere vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur.

Bestuur

Het bestuur is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de vereniging. We bestaan volledig uit vrijwilligers, en proberen er samen een gezellige en enthousiaste club van te maken.

Het bestuur bestaat idealiter uit 7 personen, van voorzitter, secretaris, tot penningmeester en groepsbegeleider. We zijn altijd op zoek naar nieuwe bestuursleden die vers bloed en nieuwe ideeen meebrengen. Dus als het je iets lijkt, neem dan contact met ons op!

Er zijn ook altijd ondersteunende functies, voor ledenadministratie, boekhouding, onderhoud website, hulp bij gebouwen, projecten, helpen schoonmaken, ondersteuning zomerkampen,…   Alle hulp is welkom!!

Het bestuur komt ongeveer iedere 6 weken bij elkaar om een aantal zaken door te spreken, en te zorgen dat er voldoende middelen (financieel, materieel, en ondersteuning) beschikbaar zijn om de verschillende speltakken te laten draaien.

Wil je een keer vergadering bijwonen? Laat het ons weten middels het contactformulier.