Scouting? Ook voor meisjes?

Wij merken dat nogal eens het idee leeft dat scouting meer iets is voor jongens. Maar niets is minder waar. Scouting is voor alle kinderen en jongeren, jongens én meiden!

Vandaar dat Scouting Sint Stanislaus Kostka op 5 oktober 2019 voor meiden van 6 t/m 14 jaar een heus Girl Powerrr Event organiseert.

Alleen voor stoere meiden?

Scouting? Dan alleen voor stoere meiden? Echt niet! Scouting is er voor alle meiden! Of zij nu in haar gescheurde broek en te grote shirt komt of dat voor zij de deur uit gaat nog even snel haar make-up bijwerkt. Scouting biedt een plek aan iedereen.

Wat doe je bij scouting?

Nou, eigenlijk van alles wat! Zoveel zelfs dat het teveel is om op te noemen. De activiteiten bij scouting variëren wekelijks. De ene week doe je een spel in de bossen, de andere week bouw je zelf een familieschommel, en de week daarna heb je contact met een scoutinggroep uit Amerika! En wat te denken van zelf leren koken of de beginselen van EHBO leren. Onze Shanti-horde (meisjes van 7 t/m 11 jaar) is zelfs al een keer naar het Rijksmuseum in Amsterdam geweest!

Scouting is zeer breed en maatschappelijk georiënteerd. Zo ondersteund onze groep ook jaarlijks (actief) de Dodenherdenking in Veldhoven. De brede een maatschappelijke oriëntatie is ook een van de belangrijkste kenmerken van scouting.

Nieuwsgierig geworden? 5 oktober: Girl Powerrr!

Om meiden uit Veldhoven en omgeving kennis te laten maken met scouting, organiseert Scouting St. Stanislaus Kostka speciaal voor hen op zaterdagmiddag 5 oktober 2019 een tof evenement: het Girl Powerrr Event! Wat ze hier zoal kunnen doen? Kennismaken met stoere scoutingdingen. Deelname aan het Girl Powerrr Event is 100% gratis en wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers van scouting St. Stanislaus Kostka!

Interesse?

Is je interesse gewekt en lijkt het je leuk om deel te nemen aan dit evenement? Klik dan hier om je direct aan te melden! Verdere informatie ontvang je per e-mail.

Leuk? Maar 5 oktober helaas verhinderd?

Iedereen (meisjes en jongens) is bij ons altijd van harte welkom om een keer kennis te komen maken met scouting! Je mag altijd (vrijblijvend) drie keer mee draaien met ons om te kijken of scouting wellicht iets voor jou is! Mail voor meer informatie naar girlpowerrr@scoutingssk.nl.

Voor de kinderen

Met het Girl Powerrr Event willen we aan meiden laten zien dat scouting ook voor hun een fantastisch leuke vrijetijdsbesteding kan zijn. De activiteiten bij scouting zijn geen een week hetzelfde.

Omdat het natuurlijk onmogelijk is om in een middag alle activiteiten te kunnen laten zien, hebben we een selectie gemaakt van activiteiten die wij zoal doen. Om je alvast een indruk te geven kun je tijdens het Girl Powerrr Event denken aan de volgende activiteiten:

 • Een survivalparcours;
 • Koken boven een kampvuur;
 • Een GPS-puzzel;
 • Een activiteit op hoogte;
 • En nog veel meer!

Wat de exacte invulling van de activiteiten precies is, dat verklappen we (nog) niet. Ben je echter nieuwsgierig en kun je niet wachten tot 5 oktober? Hou dan onze facebookpagina in de gaten voor tussentijdse updates!

En wil je weten wat wij nog meer voor activiteiten hebben? Tijdens het Girl Powerrr Event zijn er voldoende leidinggevenden aanwezig die al je vragen kunnen beantwoorden.

Programma (dagindeling)

Het is in beginsel de bedoeling dat alle deelneemsters de gehele middag aanwezig zijn. We hebben een afwisselend programma dat duurt van 13:30 uur tot 17:00 uur. Hieronder staat het globale schema opgenomen:

13:15-13:30 uur: Inloop
13:30 uur:            Iedereen aanwezig. Centrale opening en kennismaking
13:45 uur:            Start activiteiten
16:45 uur:            Gezamenlijke afsluiting
17:00 uur:            Einde Girl Powerrr Event en naar huis

Wij zullen zorgen voor voldoende drinken en versnaperingen voor de deelneemsters. Zij hoeven zelf dus geen eten of drinken mee te nemen.

Voor de ouders

Het Girl Powerrr Event is bedoeld om meiden te laten zien wat scouting zoal is en wat je er kunt doen. Wij zouden het dan ook fijn vinden als de ouders gedurende het Girl Powerrr Event niet aanwezig zijn zodat de kinderen vrijuit kunnen deelnemen aan de activiteiten.

Dit betekent natuurlijk niet dat wij niet aan jullie gedacht hebben! Wij kunnen ons voorstellen dat ook jullie niet allemaal op de hoogte zijn van het scoutinggebeuren. Vandaar dat wij jullie uit zouden willen nodigen om, onder het genot van een kopje koffie, onze infomarkt te bezoeken. Hier zijn jullie in de gelegenheid om te ontdekken wat scouting inhoud. Tevens is hier de gelegenheid om vragen te stellen.

Mocht je uiteindelijk denken: Scouting, dat is wellicht ook iets voor mij! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In zowel de leidinggevende functies als de ondersteunende functies. Neem ook hierover gerust contact met ons op via girlpowerrr@scoutingssk.nl (of tijdens het Girl Powerrr Event met een van de aanwezige vrijwilligers).

Middels onderstaand formulier kun u zich aanmelden voor het Girl Powerrr Event!

Klik op afbeelding voor een grotere weergave.

Er is beperkte parkeergelegenheid aanwezig op onze locatie. Gezien de verwachte drukte (in kort tijdsbestek) wordt het daarom aangeraden om met de fiets te komen.

Vanuit richting Veldhoven (Nieuwstraat)

Komend vanuit de Nieuwstraat, neem de tweede afslag op de rotonde bij de Kempen Campus en ga verder op de Knegselseweg. Volg de Knegselseweg tot na de Kempen Campus en houdt rechts aan. De Knegselseweg gaat dan over in de Schooterweg. Volg de Schooterweg tot aan de rotonde (ovaal). Neem op deze rotonde de vierde afslag. Deze weg brengt u weer terug op de Knegselseweg. Sla vervolgens de twee mogelijkheid linksaf (dit is een zandpad). Onze blokhut bevindt zich na ongeveer 100 meter aan de rechterkant.

Vanuit richting Veldhoven (Zilverbaan)

Komend vanuit de Zilverbaan. Blijf de Zilverbaan volgen tot aan de rotonde (ovaal) ter hoogte van de Kempen Campus. Neem op deze rotonde vervolgens de derde afslag. Deze weg brengt u op de Knegselseweg. Sla vervolgens de twee mogelijkheid linksaf (dit is een zandpad). Onze blokhut bevindt zich na ongeveer 100 meter aan de rechterkant.

Vanuit richting Knegsel (Veldhovenseweg)

Blijf de Veldhovense weg volgen.  Op een gegeven moment heeft u aan uw rechterkant een mogelijkheid om af te slaan naar de Oeyenbos (straat). Vlak na deze straat gaat de Veldhovenseweg over in de Knegselseweg. Sla vervolgens de eerste mogelijkheid rechtsaf (dit is net voordat de Knegselweg een knik naar links maakt). Onze blokhut bevindt zich na ongeveer 100 meter aan de rechterkant.

Wie wij zijn:

St. Stanislaus Kostka (SSK) is de oudste van de vier Veldhovense scoutinggroepen. De groep is opgericht in 1946. Onze scoutinggroep biedt een afwisselend activiteitenprogramma voor kinderen vanaf 5 jaar, tot en met jongeren van 25 jaar.

Onder leiding van vrijwilligers zijn er meestal op zaterdagochtend of –middag in en rondom onze blokhut allerlei activiteiten. Enkele keren per jaar wordt er gedurende een weekend gebivakkeerd of gekampeerd, en het speljaar wordt in de zomervakantie afgesloten met een zomerkamp. Voor zowel jongens als meisjes zijn alle bestaande speltakken binnen scouting vertegenwoordigd. Momenteel hebben we ongeveer 150 leden waaronder ook een compleet bestuur van 7 personen.

Wat wij doen:

Bij onze scoutinggroep leren kinderen spelenderwijs met elkaar omgaan, samenwerken en doen sociale vaardigheden op. Ze werken niet alleen in hun eigen speltak, maar we hebben bij onze groep ook regelmatig groepsactiviteiten van een dag of weekend met alle scouts samen. Dit geeft de kinderen de kans om ook met andere speltakken op te trekken.

Bij onze scoutinggroep krijgen de kinderen een gevarieerd spelaanbod, worden ze structureel beziggehouden en worden begeleid in hun activiteiten. Die activiteiten liggen niet alleen op het gebied van scouting, maar kunnen ook maatschappelijke dingen zijn. Zo wordt er door de oudere speltakken ieder jaar gecollecteerd voor Jantje Beton en helpt de hele groep mee bij de jaarlijkse Dodenherdenking in Veldhoven. Onze leden krijgen dus ook een stuk maatschappelijke vorming.

De begeleiding vindt plaats door de leiding. Voor elke speltak staat een compleet stafteam klaar. Veel van onze stafleden zijn zelf ook jeugdlid geweest bij onze groep. Zij zijn doorgestroomd en uiteindelijk bereid gevonden om vrijwillig leiding te geven bij onze groep. Deze vrijwilligers besteden per week ongeveer 8 uur aan scouting. Dan draaien ze ook nog ongeveer 3 weekenden per jaar en gaan ze nog in de zomer een week op kamp.

Al onze leiders en leidsters dienen een intern kwalificatietraject te volgen. Hierbij worden ze gemonitord en begeleid door onze praktijkbegeleiders (door Scouting Nederland gekwalificeerde trainers). Regelmatig organiseren onze praktijkbegeleiders ook cursusavonden voor alle leidinggevenden. Op deze manier wordt de leiding op het benodigd kwaliteitsniveau gebracht en gehouden. Ze zijn dus erg intensief bij onze groep betrokken. Over het algemeen blijft de leiding lang bij de groep betrokken en is er dus weinig verloop.

Blokhut ‘t Gurke:

Wij zijn heel trots op onze mooie locatie. Onze blokhut ligt in een mooie omgeving tussen Veldhoven en Knegsel. Bij de blokhut ligt tevens een groot grasveld, kampvuur cirkel en ligt verder midden in de bossen. Een fantastische mogelijkheid dus voor het scoutingspel te spelen.

We zijn van mening dat onze blokhut de ideale ligging heeft voor een scoutinggroep. We zitten midden in het bos en toch dicht bij allerlei voorzieningen. We kunnen dus alle kanten uit.

Onze speltakken:

Onze scoutinggroep kent de volgende speltakken (leeftijdsgroepen):

Naam                    Jongens/meisjes    Leeftijd       Draaidag        Tijd
Bevers                              Gemengd                  5-7              Zaterdag      10:30-12:30
Shanti-horde                     Meisjes                   7-11             Zaterdag      14:00-16:30
Welpen                               Jongens                  7-11             Zaterdag      14:00-16:30
Gidsen                               Meisjes                   11-15            Zaterdag      10:30-13:00
Verkenners                       Jongens                  11-15            Zaterdag      13:30-16:30
Rowans & Sherpa’s        Gemengd                15-18             Vrijdag        20:00-23:00
Pivo’s                                Gemengd                18-22             Vrijdag        20:00-23:00
Ramstam                         Gemengd                  >23              Vrijdag        20:00-23:00

Contributie:

Bevers: € 32,50 per kwartaal
Shanti-horde/Welpen: € 40,00 per kwartaal
Gidsen/Verkenners: € 42,50 per kwartaal
Rowans & Sherpa’s/Pivo’s: € 45,00 per kwartaal
Ramstam: € 32,50 per kwartaal

In aanvulling op de contributie zijn nog de volgende eigen bijdragen verschuldigd:

 • De helft van de eigen bijdrage voor het eindweekend (Bevers) / zomerkamp (Shanti-horde t/m Pivo’s). Dit deel van de eigen bijdrage is alleen verschuldigd bij deelname aan deze activiteit. De andere helft wordt reeds via de contributie betaald;
 • De eigen bijdrage voor het ouder-kindweekend (bij deelname). Dit is een extra weekend bovenop het reguliere activiteitenaanbod;
 • De kosten voor de aanschaf van het scoutinguniform.

Infoboekje:

In ons infoboekje kunt u nog meer informatie vinden over onze groep. Klik hier om het infoboekje te openen.

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Er zijn verschillende soorten scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Ook kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel. Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar en 18-21 jaar. Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging! Ga aan de slag als vrijwilliger of blijf betrokken als plusscout.

Scouting biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden. De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.000 Scoutinggroepen.

Facts & figures

 • Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden
 • Wereldwijd zijn ruim 40 miljoen meiden en jongens lid van Scouting
 • Er zijn meer dan 1.000 Scoutinggroepen in heel Nederland
 • In 80% van alle gemeenten zijn één of meer Scoutinggroepen actief
 • 75% van de vrijwilligers is jonger dan 25 jaar en zij besteden gemiddeld 8 uur per week aan Scouting
 • 25% van de Scoutingvrijwilligers is ook vrijwilliger bij een andere organisatie
 • Scouting heeft ruim 20 Labelkampeerterreinen voor scouts en niet-scouts op de mooiste plekjes van Nederland
 • Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland

Frequently asked questions (FAQ) Girl Powerrr Event

Op deze pagina vindt u een overzicht met de meest voorkomende vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen, stuur deze dan naar girlpowerrr@scoutingssk.nl en wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Wat houdt het Girl Powerrr Event precies in?

Tijdens dit evenement willen we meisjes uit Veldhoven en omstreken kennis laten maken met scouting. Tijdens het evenement kunnen er verschillende scoutingactiviteiten worden gedaan. Bijvoorbeeld koken boven een kampvuur, een GPS-puzzel, een survivalparcours, een hoogteparcours en nog veel meer!

Waarom moet ik me inschrijven voor het Girl Powerrr Event?

Wij willen graag een indicatie krijgen van het aantal deelneemsters zodat wij hier bij de (verdere) organisatie rekening kunnen houden. Heb je jezelf niet ingeschreven, maar zou je toch graag willen komen? Geen probleem! Kom op 5 oktober om 13:30 uur langs en dan kan je gewoon deelnemen.

Waar worden mijn (persoonlijke) gegevens voor gebruikt?

Uw (persoonlijke) gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de organisatie van het Girl Powerrr Event. Uw gegevens hebben wij bijvoorbeeld nodig om u van verdere informatie te voorzien. Na inschrijving ontvangt u van ons een e-mail met aanvullende informatie. Na afloop van het Girl Powerrr Event zullen uw gegevens door ons worden vernietigd.

Waarom wordt het Girl Powerrr Event georganiseerd?

Scouting is vaak niet het eerste waar je als meisje aan denkt als je op zoek bent naar een (nieuwe) hobby. Vandaar dat wij scouting bij meisjes (meer) onder de aandacht willen brengen.

Zijn er kosten verbonden aan deelname?

Nee! Deelname aan het Girl Powerrr Event is gratis!

Waar vindt het Girl Powerrr Event plaats?

Het Girl Powerrr Event vindt plaats rondom onze blokhut aan de Knegselseweg 101, 5504 NA te Veldhoven.

Wat voor kleren moet ik aantrekken?

De activiteiten zullen buiten plaatsvinden. Het wordt aangeraden om makkelijk zittende kleding aan te trekken die ook (enigszins) vies mag worden. Daarnaast is het verstandig om stevige schoenen aan te trekken.

Mag ik ook een vriendinnetje meenemen?

Natuurlijk mag dit! Wij willen namelijk zoveel mogelijk meisjes kennis laten maken met scouting. Wel vinden wij het fijn als ook je vriendinnetje zichzelf aanmeld voor het Girl Powerrr Event.

Waarom moet ik op het aanmeldformulier aangeven of ik allergieën heb?

Wij zullen tijdens de dag zorgen voor drinken en wat te eten. Daarom dat wij graag willen weten of wij met bepaalde zaken rekening moeten houden. We willen natuurlijk niet dat je ziek wordt van deze dag!

Ik heb een broertje of een vriendje dat ook graag een keer zou willen komen kijken bij de scouting. Kan dat?

Dit kan uiteraard, maar helaas niet op 5 oktober. Deze dag is immers speciaal voor meisjes. Heb je een broertje of vriendje dat ook graag een keer wil komen kijken, stuur dan een e-mail naar girlpowerrr@scoutingssk.nl en dan zullen wij contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Krijg ik nog aanvullende informatie?

Als je jezelf hebt ingeschreven zul je enkele dagen voorafgaand aan het evenement nog een e-mail van ons krijgen met alle (noodzakelijke) informatie. In de tussentijd kan je ook onze facebookpagina in de gaten houden m.b.t. het laatste nieuws.