Samen spelen in de jungle

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen Shanti-horde en speel mee in de jungle!

De meisjes van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

BLOG

Zaterdag 2 januari 2021.

Op zaterdagmiddag mocht ik weer naar de scouting. Nadat ik afgezet werd door mijn papa was de groep bijna compleet. We begonnen met het openingsliedje te zingen. Lekker gedanst en gezongen.

Daarna zijn we naar het kampvuur gegaan en hebben we de plannen voor de middag gemaakt. Het was best koud, zeker omdat we even stil zaten.

Hierna hebben we weerwolfje gespeeld. Ik was een weerwolf en wat de anderen waren mocht ik niet weten. Jammer genoeg hebben we het spel niet helemaal afgemaakt, dus er was geen winnaar.

Toch was het weer een erg leuk spelletje. Tijden het spelletje weerwolven kregen we een lekker kopje chocolademelk of water en een heerlijke oliebol.

Hierna heeft Hathi ons geleerd hoe je knopen moet leggen. Dit was best moeilijk en het was een klein beetje gelukt. Met deze knopen hebben we een ziekenhuisbed gebouwd.

Het ziekenhuisbed hebben we gemaakt van palen en touw. Toen het ziekenhuisbed af was hebben we een ritje gelopen met een kindje erop die deed alsof zij ziek was. Tijdens het wandelen riepen we Tatutatu.

Aan het eind van de middag hebben we nog een afsluitingsliedje gedanst en gezongen.

Bedankt voor weer een erg leuk middag en ik heb alweer zin in volgende week.

Spelen in Thema

De welpen van de Shanti-horde spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De shanti’s identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Akela, Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen

Wij draaien iedere zaterdag van 14.00 uur tot 16.30 uur.