Omgeving

Over Veldhoven

Veldhoven is een gemeente die grenst aan Eindhoven. In Veldhoven zijn genoeg activiteiten te beleven. En mocht je het verderop willen zoeken, dan ben je met het openbaar vervoer vliegensvlug in het centrum van Eindhoven. Hieronder zal een beknopt overzicht worden gegeven van activieiten die in Veldhoven kunnen worden gedaan.

Attracties

Alle ingrediënten voor een geslaagd evenement!

Vrolijk en veilig vermaak voor kinderen en ludieke sport- en spelactiviteiten voor volwassenen, gecompleteerd met uiteenlopende horecavoorzieningen voor jong en oud. Dat is in een notendop waar Lobas Aktiviteiten voor staat. Met een breed, regelmatig wisselend assortiment springkussens, ballenbakken, meerkampspellen, opblaasfiguren en aanverwante artikelen, huurt u bij ons alle ingrediënten voor een geslaagd evenement!

Test je klimkunsten op 1 van de 7 parcoursen met elk een eigen moeilijkheidsgraad. De lengte van de routes varieert van 110 tot 200 meter en de hoogte van de routes varieert van 2 tot 10 meter in de lucht. Het klimprogramma bestaat uit een half uur instructie en twee uur klimmen.

Of breng een bezoek aan een van de twee escaperooms. In de escape rooms word je met een groep mensen in een kamer opgesloten. Door middel van het oplossen van puzzels en raadsels en het zoeken naar aanwijzingen kun je de kamer verlaten. Maar let op! Je hebt maar een uur de tijd om te ontsnappen. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen is door samen te werken met jouw lotgenoten!

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden bij Klimrijk Brabant. Je kan er ook lasergamen, een GPS-tocht lopen, quad rijden en nog veel meer!

Klimrijk is gelegen op ongeveer 3,5 kilomter fietsen van de blokhut.

Zoo Veldhoven is een dierentuin vlakbij Eindhoven. Voorheen stonden wij jarenlang bekend als Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien. In 2013 is het park overgenomen door de familie Loomans en omgedoopt tot Zoo Veldhoven. De collectie van vooral papegaaiachtigen is toen uitgebreid met roofvogels, flamingo’s, pelikanen en diverse soorten zoogdieren, zoals zebra’s, ringstaartmaki’s en alpaca’s.

Vanaf de blokhut is het ongeveer 4,3 kilomter fietsen naar Zoo Veldhoven.

Jumpen is van de ene naar de andere trampoline springen. Dit is mogelijk op een van de 10 verschillende area’s, Daarnaast kun je over grote obstakels heen springen. Deze trampolinevelden zijn geschikt voor jong en oud en voor ieder niveau.

Streetjump Veldhoven is gelegen op 2,2 kilomter fietsen van de blokhut.

Op deze boerderij in Oerle (Veldhoven) vind je ruim 600 melkgeiten, het merendeel hiervan zijn witte melkgeiten. De geiten worden twee keer per dag gemolken, met een 48-stand carrousel. De melk van de geiten wordt verwerkt door Milkconnect. Het is mogelijk om een excursie te organiseren op en rond het bedrijf. Hierbij zal informatie worden gegeven over de melkgeiten, de voeders, het melken en de omgeving waarin het bedrijf ligt.

’t Geitenboerke is gelegen op ongeveer 3,3 kilometer fietsen van de blokhut.

Zwemmen

Op ongeveer 15 minuten fietsafstand ligt zwembad Den Ekkerman. Dit zwembad, gelegen in het centrum van Veldhoven beschikt over een recreatiebad met verschillende sproeiers, wildwaterbaan, bubbelbaden, een stroomversnelling en een glijbaan. Verder beschikt het zwembad over een groot sportbad en een groot peuterbad.

Op ongeveer 5 KM fietsen ligt zwemplas Duynenwater. Bij mooi weer is dit zeker een aanrader! Dit standpark beschikt over helder water, een groot zandstrand en diverse (groene) ligweides. Het staat garant voor uren vermaak.

Zwembad ir. Ottenbad is het gezelligste familiebad van Eindhoven. Met een recreatiebad, 25-meterbad, instructiebad, therapiebad, peuterbaden en buitenbad met glijbaan is er altijd en elk seizoen iets te beleven. Jong en oud kan er, elke dag van de week, een heerlijke frisse duik nemen. Vanaf onze blokhut is het ongeveer 20 minuten rijden met de auto naar het zwembad.

Speeltuinen in Veldhoven

In Veldhoven zijn diverse speeltuinen welke allemaal op fietsafstand liggen van onze blokhut. Een kleine greep uit de Veldhovense speeltuinen:

Speellandschap De Heiberg (gelegen langs Streetjump Veldhoven)

Openbaar vervoer

De bushaltes zijn gelegen op fietsafstand van de blokhut. Met de bus ben je in ongeveer 25 minuten in het centrum van Eindhoven (station).

Winkels

Veldhoven beschikt over twee winkelgebieden, de Kromstraat en het City Centrum. De Kromstraat is gelegen op fietsafstand van de blokhut (ongeveer 1,5 kilometer). In de Kromstraat zijn diverse soorten winkels gevestigd (drogisterij, sport, huishouden, e.d.). Bij de Kromstraat is ook een Albert Heijn gevestigd.

Het City Centrum is gelegen in het centrum van Veldhoven. Dit is een groot winkelgebied met vele soorten winkels. Tevens zijn hier een tweetal supermarkten gevestigd (Jumbo en Albert Heijn).

Daarnaast zijn er in Veldhoven o.a. nog een Lidl, Aldi en een Spar gevestigd.